Proiect SA

Primul institut de proiectare din Dobrogea

Cookies

 

Politica privind securitatea datelor cu caracter personal

 

 

  1. Introducere

PROIECT S.A., cu sediul in Constanta, B-dul Tomis nr. 143A, numar de inregistrare la Registrul Comertului J13/896/1991, CUI RO 1864609, isi asuma angajamentul de a proteja datele cu caracter personal ale persoanelor vizate si de a se conforma prevederilor legale si de reglementare aplicabile privind protectia acestora.

Această politică este adoptată de către conducerea Proiect SA in relatiiile cu partenerii care fac parte din sistemul de servicii ale societatii și cu alte entități cu care  Proiect SA are relatii comerciale.

Proiect SA înțelege preocupările legate de confidențialitatea datelor personale pe care le poți trimite prin intermediul site-ului web Proiect SA sau transmise si colectate prin alte canale de comunicare.

Această politică vă oferă elemente despre ce fel de informații sunt culese și urmărite, despre modul în care sunt utilizate informațiile și catre  cine sunt distribuite informațiile.

Noi, revizuim principiile privind securitatea datelor cu caracter personal, prezentate mai jos, aceste principii conțin angajamentul nostru de a proteja confidențialitatea clienților si partenerilor noștri, online și offline.

Confidențialitatea datelor dvs. pesonale este un factor important pentru Proiect SA de care ținem seama în cadrul relatiilor cu partile interesate. Ne angajăm să fim transparenți și deschiși. Această politică de confidențialitate a Proiect SA explică modul în care primim informația despre dvs. și cum o gestionam din momentul în care o deținem. Sunt aplicabile si alte politici privind confidentalitate, cookies, alte tehnologii de tracking si alte politici de confidențialitate privind datele personale  necesare furnizarii produselor si serviciilor Proiect SA.

  1. Ce date cu caracter personal colecteaza Proiect SA? Cum obținem informații despre dvs.?

Pentru noi, “date cu caracter personal” înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (“persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, propriei sale identităţi fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Orice date  care nu se încadrează în această definiție constituie „date fără caracter personal”.

Proiect SA proceseaza datele celor care acceseaza website-urile noastre sau prin alte canale de comunicare, respectiv persoane fizice – clienti sau potentiali clienti, reprezentanti (spre exemplu: directori, administratori, asociati, imputerniciti, persoane de contact) ai clientilor sau potentialilor clienti, furnizori sau parteneri de afaceri, angajati si colaboratori.

 

  1. Cum prelucram datele cu caracter personal ?

Prelucram doar datele necesare pentru a realiza activitatile comerciale specifice domeniului nostru de activitate, pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra.

 

Colectam urmatoarele categorii de date cu caracter personal ale persoanele vizate externe:

-date de contact precum nume si prenume, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail ale reprezentantilor partnerilor nostri, ale reprezentantilor potentialilor clienti; denumirea societatii la care lucrati, functia detinuta, etc.

 

Nu colectam in mod normal date personale cu caracter special.

Nu colectam date personale ale minorilor.

 

  1. Cum obținem datele cu caracter personal despre dvs.?

Pentru noi, “date cu caracter personal” înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (“persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, propriei sale identităţi fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Orice date  care nu se încadrează în această definiție constituie „date fără caracter personal”.

Proiect SA proceseaza datele cu caracter personal ale celor care acceseaza website-ul nostru sau comunica cu noi pe diverse canale de comunicare (e-mail, fax, posta, intalniri, participare la expozitii, etc), respectiv persoane, reprezentanti ai clientilor nostri – societati comerciale (spre exemplu: directori, administratori, asociati, imputerniciti, persoane de contact) ai clientilor sau potentialilor clienti , furnizori sau parteneri de afaceri, angajati si colaboratori, alte persoane fizice – clienti sau potentiali  clienti.

In cazul personalelor enumerate mai sus, Proiect SA poate colecta si prelucra urmatoarele tipuri de date cu caracter personal, astfel:

– obtinem date cu caracter personal in mod direct de la persoane fizice, in diferite moduri, incluzand urmatoarele modalitati: contact direct in cadrul intalnirilor de afaceri, telefonic, primirea de date pe e-mail/ fax in cadrul relatiilor comerciale, trimiterea de cereri si completarea unor contracte si a altor documente comerciale,  completarea unor formulare online, abonarea la newsletter, vizitarea sediului sau trimiterea de CV-uri pentru angajarea pe posturile vacante din cadrul societatii.

– putem obtine date cu caracter personal si din urmatoarele surse: cataloage profesionale aplicabile domeniului nostru de activitate, prin participarea la expozitii, conferinte, site-uri profesionale si/sau retele sociale, in cazul in care  accesati pagina noastra oficiala de Google, etc., noi vom colecta informatiile privitoare la contul dumneavoastra. Aceste categorii de informatii pot cuprinde numele dumneavoastra, adresa de e-mail, functie, alte informatii aditionale despre dumneavoastra.

  1. Temeiul legitim al prelucrarii datelor cu caracter personal

Ne intemeiem prelucrarile de date cu caracter personal pe urmatoarele temeiuri legitime:

– temei legitim de business: Putem prelucra date cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, precum si in cadrul demersurilor premergatoare incheierii unui contract, sau post vanzare atunci cand ne solicitati informatii comerciale sau va funizam informatii de interes conform domeniului nostru de activitate;

– prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care ne revine sau serveste interesului public;

– consimtamant: Atunci cand nu prelucrarea nu are la baza o obligatie legala sau nu decurge din indeplinirea obligatiilor legate de funizare a produselor nostre, relizarea obligatiilor contractuale putem prelucra date cu caracter personal numai pe baza consimtamantului persoanei vizate.

  1. In ce scop procesam datele personale?
    Prelucrare înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea.

Proiect SA proceseaza date cu caracter personal pentru sprijinirea procesului de furnizare a produselor proprii.

In continure sunt enumerate cateva situatii:

– trimiterea ofertelor solicitate prin intermediul formularului de contact, prin e-mail, telefon, si/sau fax;

– executarea unei operatiuni de facturare/ plata;

– promovarea produselor oferite prin intermediul newsletter-ului si a mesajelor de marketing;

– prelucrarea oricaror alte solicitari primite online, inclusiv formularea de raspunsuri la solicitari;

– incheierea si executarea de contracte;

– administrarea si intretinerea website-ului;

– activitati de recrutare si selectie de candidati calificati, capabili sa ocupe posturile vacante din cadrul companiei;

– pentru analize interne destinate imbunatatirii si dezvoltarii de produse;

– pentru identificarea si prevenirea riscurilor comerciale, prin transmitere de oferte comerciale generale sau – personalizate partenerilor;

– indeplinirea obligatiilor legale.

 

  1. Catre cine si cand poate transfera Proiect SA datele personale?

– Atunci când cerintele de reglementare ne impune acest lucru. Ne conformăm cerintelor legale ori de câte ori primim cereri legate de dvs. de la autoritati sau în cazul unui proces. Vă vom informa atunci când ni se va cere să oferim datele dvs. personale în acest mod, cu excepția cazului în care acest lucru ni se interzice prin lege. Atunci când primim astfel de cereri, difuzăm datele personale numai dacă suntem convinși, cu bună credință, că legea ne cere să o facem. Nimic din această informare nu vizează limitarea mijloacelor legale de apărare sau obiecțiile pe care le-ați putea avea față de solicitarea unui terț de a divulga informațiile dvs.

– Atunci când credem că este necesar pentru a împiedica prejudicierea dvs. sau a altor persoane.

Vom partaja cu dvs. informații în această manieră numai dacă apreciem în mod rezonabil, cu bună credință, că este necesar pentru protejarea drepturilor, proprietății și securității dvs., ale altor parteneri, ale Proiect SA.

-Companiilor care ne ofera suport in desfasurarea activitatii noastre (furnizori servicii pentru infrastructura IT, sisteme de comunicatii, servicii de arhivare, etc);

– Dacă statutul Proiect SA, structura noastră organizațională se modifică (dacă inițiem un proces de restructurare, dacă suntem achiziționați sau dacă intram in insolventa sau declarăm faliment), putem transmite datele dvs. unei societăți succesoare sau afiliate sau altor parteneri conform cerintelor de reglementare aplicabile.

– Putem sa comunicam date cu caracter personal unor terte parti in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor pe care le prestam. Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale ABC Romania srl in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.

Unii dintre acestia sunt terte parti care nu intentioneaza sa prelucreze datele, insa pot avea acces la acestea in indeplinirea sarcinilor sau in interactiunile lor cu noi, cum ar fi societati care asigura intretinere tehnica, auditori financiari, juridici sau privind sistemul de management al calitatii, organisme de certificare, autoritati ale statului.

-In scopul navigarii pe site-ul web si in scopuri referitoare la utilizarea cookie-urilor, putem transmite datele cu caracter personal catre furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare pentru ca acestia sa furnizeze servicii de intretinere a site-ului nostru web;

-Pentru organizarea si gestionarea campaniilor promotionale, precum si pentru analizarea eficacitatii acestora, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre agentii de publicitate si marketing sau agentii de media digitala sau agentii de retele de socializare.

 

De asemenea, putem sa comunicam date cu caracter personal unor terte parti in scopul imbunatatirii calitatii produselor si serviciilor pe care le furnizam. Acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale Proiect SA in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.

 

  1. Transferarea datelor cu caracter personal in afara Spatiului Economic European (SEE)

Putem transfera date cu caracter personal in SEE sau in afara SEE in situatia in care unii dintre partenerii Proiect SA au sediul sau isi desfasoara activitatea in afara SEE.

Putem efectua transferuri de date in afara SEE numai daca sunt oferite suficiente garantii privind securitatea datelor. In situatia in care in urma analizarii riscurilor consideram ca prelucrarea este afectata de riscuri mari vom informa ANSPDCP privind gasirea unei solutii.

 

  1. Depturile persoanei vizate

In calitate de persoana vizata, aveti urmatoarele drepturi:

–  dreptul de a solicita un raport privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale dvs. aflate in posesia Proiect SA;

– de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;

– dreptul la portabilitate a datelor, daca prelucrarea are la baza consimtamantul, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a solicita Proiect SA sa furnizeze datele cu caracter personal obtinute direct de la persoana vizata si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator;

-dreptul de a solicita societatii Proiect SA sa rectifice oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;

-dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu mai sunt necesare/dreptul de a fi uitat;

– in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii;

– daca prelucrarea se bazeaza pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplica).

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: Constanta, B-dul Tomis nr. 143A, e-mail: office@proiectsa-cta.ro pentru va informa privind masurile de securitate implementate.

In cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea „dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

Va este recunoscut dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal sau justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal care v-au fost incalcate.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.

 

  1. Perioada de pastrare a datele cu caracter personal

Vom stoca datele cu caracter personal necesare prestarii serviciilor conform obiectului de activitate, pentru a pastra legatura cu persoanele vizate si pentru a ne conforma obligatiilor legale aplicabile.

Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare si a interesului de protejare a drepturilor persoanelor vizate.

In cazul in care Proiect SA va stabili ca are un interes legitim sau o obligatie legala de a prelucra in continuare datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri, veti fi informati in mod corespunzator in acest sens.

Estimam ca activitatile de prelucrare prezentate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

Scopul prelucrarii/ Durata pastrarii datelor:

-Activitati de marketing direct/ pana la informarea de renuntare la aceasta prelucrare venita de la persoana vizata.

– Newsletter/ pana la dezabonare

– Navigarea pe site-ul web si utilizarea cookie-urilor/ 3 ani

– Date personale obtinute de la potentiali candidati pentru recutare/ 3 ani sau pana la informarea de renuntare la aceasta prelucrare venita de la persoana vizata.

– Comunicare comerciala fara a se ajunge la incheierea contractului/ 3 ani sau pana la informarea de renuntare la aceasta prelucrare venita de la persoana vizata.

– Date personale continute in facturi, chitante, avize de expeditie, alte documente contabile si financiare / 5 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite

-Date personale specifice relatiei contractuale / 5 ani dupa incetarea efectelor contractului.

 

De asemenea, nu păstrăm datele dvs. personale mai mult decât este necesar, astfel că le păstrăm numai o perioadă suficient de lungă pentru a îndeplini scopul în care le-am colectat. De îndată ce nu mai avem nevoie de ele, inițiem acțiuni de distrugere a acestora, cu excepția cazului în care legislația ne impune să le păstrăm o perioadă mai lungă de timp.

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, iar Proiect SA nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, se vor aplica masuri care vizeaza stergerea, anonimizarea, arhivarea, distrugerea in conformitate cu procedurile legale aplicabile si cerintele de protejare a intereselor persoanelor vizate.

 

  1. Ce masuri de securitate utilizeaza Proiect SA pentru protejarea datelor dvs. personale?

Ne angajăm să protejăm datele dvs. personale de îndată ce suntem în posesia lor. Implementăm măsuri de securitate organizatorice și tehnice. În ciuda eforturilor noastre, în cazul în care vom identifica o breșă de securitate, vă vom informa, în așa fel încât să puteți iniția măsuri de protecție adecvate.

Pentru protejarea informatiilor personale despre dvs., Proiect SA utilizeaza tehnologii de criptare. Chiar daca utilizam aceste tehnologii si alte masuri de securitate pentru a proteja informatiile confidentiale si a oferi securitatea corespunzatoare, nu garantam ca informatia transmisa prin Internet este securizata 100%, sau ca aceste transmisii nu vor fi intarziate, intrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori. Prelucarea si transmiterea de date personale este afectat de riscuri de securitate.

Proiect SA utilizează procedurile de securitate și garanțiile pe care le consideră adecvate pentru protejarea datelor personale ale partenerilor noștri sau alte persoane care le furnizează companiei. Scopul nostru este de a preveni accesul neautorizat, de a menține acuratețea datelor, de a asigura utilizarea adecvată a datelor și de a proteja datele împotriva pierderii confidentilitaii, stergerii, utilizării greșite sau modificării informațiilor aflate sub controlul. Proiect SA.

 

  1. Ce se întâmplă în cazul în care modificăm prezenta politică privind protectia datelor personale?

S-ar putea să fie nevoie să modificăm această politică. Actualizările vor fi publicate pe site-ul companiei. Dacă modificările sunt substanțiale, vom anunța actualizarea prin canalele de comunicare obișnuite sa se faca astfel de anunțuri.

Continuarea utilizării de către dvs. a serviciilor Proiect SA după data intrării în vigoare a acestor modificări constituie acceptarea de către dvs. a acestor modificări.

Pentru a vă ușura efortul de examinare, vom publica versiunea si data de intrare în vigoare în partea inferioara a documentului.

 

 

Contactează Proiect SA

Dacă doriti să corectati datele dvs. personale sau alte informații, să modificati modul in care colaboram si prelucram aceste date sau daca doriti sa adresati întrebări despre politicile noastre aplicabile securitatii prelucrarii datelor personale ale dvs., vă rugăm să ne contactați la datele de contact de mai jos:

 

PROIECT S.A.

Adresa: Constanta, B-dul Tomis nr. 143A

office@proiectsa-cta.ro

Tel: 0241/555.005

Fax: 0241/638.116

 

 

 

 

 

 

Ultima actualizare a politicii: 18.05.2018