Proiect SA

Primul institut de proiectare din Dobrogea

Bloc MF1

6
4
9
1
2
3
5
7
8

  BLOC LOC.-D+P+M+10 Et. -MF1 CU SPATII LIBERE LA PARTER 40 Ap. Str.MIRCEA CEL BATRAN CONSTANTA a fost proiectat in cadrul S.C. PROIECT S.A.-sef proiect arh. Costandache Alexandru.
  Blocul MF1 amplasat la intersectia strazii Mircea Cel Batran cu str. Ferdinand Constanta a fost proiectat in anul 1985 si s-a executat pana in anul 1997.
  Amplasarea blocului a fost facuta in asa fel incat sa reprezinte un semnal privind din portul Tomis pentru b-dul Ferdinand ce se intersecteaza cu str. Mircea.
  Blocul cu un regim de inaltime D+P+M+10 Et. are functiuni dupa cum urmeaza:
  -demisol,parter -spatii libere cu functiuni de alimentatie publica.
  -mezanin-spatii de birouri.
  -etaje 1,10 –cate 4 apartamente pe etaj ,in total 40 apartamente.
  Pe fiecare etaj sunt 3 apartamente cu 2 cam. si 1 apartament cu 3 cam.
  Amplasamentul blocului necesitand functia de semnal , blocul s-a realizat sub forma circulara in asa fel incat toate fatadele sa fie identice.
  Forma blocului s-a obtinut plecand de la planul de octagon , rotunjirea realizandu-se prin completarea cu balcoane pe toate laturile pana s-a realizat forma rotunda a intregului bloc.
  Peste locuinte corespunzator inaltimii camerei troliilor s-a realizat un spatiu comun pentru locuinte(batut covoare,uscat rufe) cu o structura in cadre si protejate spre exterior cu panouri din beton pe tot perimetru blocului.
  Structura de rezistenta este alcatuita sub forma de diafragme celulare cu plansee de beton armat turnate monolit.
  Inchiderile exterioare s-au realizat cu zidarie B.C.A. 35 cm. cu exceptia diafragmelor care s-au placat cu B.C.A. 20 cm pentru protectie termica.
  Fundarea s-a realizat prin intermediul unui radier general si a unui numar de 48 de coloane de cca.17 m la terenul bun de fundare -argila verde , pozitionata aproximativ la cota marii. Acest sistem de fundare face ca terenul sa fie stabilizat si sa se evite alunecarile de teren.