Proiect SA

Primul institut de proiectare din Dobrogea

Istoric

proiect_building

Înfiinţat în mai 1957 , sub denumirea de INSTITUTUL REGIONAL DE PROIECTARE IN CONSTRUCTII ( IRPC ) , este primul institut de proiectare din regiunea Dobrogea, având rolul de a asigura toate proiectele de investitii noi , reparatii si amenajari de constructii , instalatii lucrari de arta si studii de teren .

Sub denumirea de DIRECTIA DE SISTEMATIZARE , ARHITECTURA SI PROIECTARE IN CONSTRUCTII ( DSAPC ) , devin organul de specialitate , uramarire si control al Consiliului regional in probleme de specialitate , paralel cu functia de proiectare .

In urma reimpartirii in judete , noul nume este INSTITUTUL DE PROIECTARE JUDETEAN ( IPJ ), avand aceleasi atributiuni si activitati la nivelul judetean .

In decursul acestor ani institutul nostru a intacmit proiectele necesare investitiilor de constructii civile , industriale , agrozootehnice – cu lucrarile de arta aferente , instalatii , studii de teren , etc. pentru judetele Constanta si Tulcea .

Institutul a proiectat toate ansamblurile de locuinte din localitatile Judetului Constanta si majoritatea din judetul Tulcea , precum si obiectivele social – culturale . Modernizarea si amenajarea retelei de drumuri judetene , stazi , retele de instalatii si lucrari hidroedilitare , alimentari cu apa si canalizzare – cu sursele necesare si statiile de epurare aferente .

Un capitol important a constat in investitiile de turism , pentru care s-au intacmit proiectele necesare la majoritatea hotelurilor si restaurantelor de pe litoral , precum si dotarile aferente . Statiunile Saturn , Venus , Jupite au fost proiectate integral in institut .

Dintre marile obiective social – culturale enumeram : Spitalul judetean Constanta , sediile Prefectura – Primarie din constanta si Tulcea , Magazinul Tomis din Constanta si Diana din Tulcea , Casa de cultura din Constanta , Teatrul de Vara Tabacarie , Cinematografele Republica si Dacia , Gradina de vara Tomis , etc .

In anul 1991 s-a înregistrat la Camera de Comerţ sub numele de PROIECT SA, fiind primul institut de proiectări din ţară care s-a privatizat prin metoda MEBO, păstrându-şi toate specialităţile de proiectare în investiţii. Atât înainte de 1991, cât şi după acest an a proiectat majoritatea ansamblurilor de locuinţe, obiective social-culturale, turism – hoteluri, restaurante, spaţii de divertisment, lucrări de infrastructură (drumuri, reţele de apă şi canalizare, amenajări cursuri de apă, lucrări de protecţie a litoralului), studii şi proiecte de urbanism, etc. pentru judeţele Constanţa, parţial Ialomiţa, parţial Tulcea.

PROIECT SA are implementat si mentine un sistem pentru managementul calitatii conform ISO 9001-2001, un sistem de managementul mediului conform ISO14001-2004 si de asemenea un sistem de managementul securitatii si sanatatii în munca conform ISO 18000-2004 pentru activitatea de proiectare obiective civile, industriale si agricole, urbanism, studii,consultanta, dirigentie de santier si asistenta tehnica .