Proiect SA

Primul institut de proiectare din Dobrogea

Certificari

cert_9001
cert_14001
cert_18001

Standardul ISO 9001

Sisteme de management al calitatii
    Certificarea sistemului de management al calitatii implementat in cadrul unei companii constituie o decizie strategica in drumul spre excelenta.
    Familia de standarde ISO 9000 reprezinta o serie de standarde referitoare la sistemul de management al calitatii, care urmaresc asigurarea satisfactiei clientilor si obtinerea de produse si servicii conforme.
    ISO 9001 constituie cadrul pentru orice organizatie care doreste sa demonstreze conformitatea prin certificarea cu organisme de terta parte.

Demonstreaza capabilitatea organizatiei de a furniza produse care indeplinesc cerintele clientilor si cele de reglementare aplicabile, avand drept scop cresterea satisfactiei clientilor;

• Considera procesele in functie de valoarea adaugata;
    • Promoveaza necesitatea analizei rezultatelor in ceea ce priveste performanta si eficacitatea proceselor;
    • Aplicabil oricarui tip de organizatie.

Un sistem de management al calitatii certificat demonstreaza angajamentul organizatiei pentru calitate si satisfactia clientului. Increderea in capacitatea de a produce “calitate” a unei organizatii este premiza pentru o relatie de durata, reciproc benefica, cu toti clientii organizatiei.

Standardul ISO 14001

Mediul sta la baza si defineste toate aspectele legate de societatea umana. De aceea, problemele de mediu se numara intre preocuparile majore ale omenirii. Companii din intreaga lume au devenit constiente de rolul lor in gestionarea aspectelor de mediu, prin implementarea sau sustinerea de proiecte/ programe de mediu, dar si prin acordarea unei atentii sporite propriilor probleme de mediu.

Familia de standarde ISO 14000 reprezinta o serie standarde internationale referitoare la mediu. Acestea constituie cadrul de dezvoltare al unui sistem de management de mediu, in vederea gestionarii aspectelor de mediu semnificative asociate activitatilor unei organizatii.ISO 14001 ofera cerintele de baza pentru orice organizatie care doreste sa demonstreze conformitatea prin certificarea cu organisme de terta parte.

ISO 14001 este aplicabil oricarei organizatii care doreste:

Standardul ISO 18001

Sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale

Motivatia pentru aplicarea unui sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale este de ordin: moral (niciun angajat nu ar trebui sa fie supus riscului de ranire, imbolnavire sau deces la locul de munca), economic (o performanta scazuta in ceea ce priveste sanatatea si securitatea ocupationala implica costuri ridicate: tratament medical, scoaterea din productie a celor afectati, amenzi etc.) si legal (organizatiile au obligatia legala de a asigura conditii optime de lucru).
    OHSAS 18001 contine cerintele pentru un sistem de management care permite unei organizatii sa-si controleze riscurile legate de sanatatea si securitatea ocupationala si sa-si imbunatateasca performanta in acest sens.

OHSAS 18001

Un sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale certificat demonstreaza angajamentul si capacitatea organizatiei pentru controlul pericolelor, pentru asigurarea sanatatii si securitatii angajatilor si a vizitatorilor la punctele de lucru